10

«گفت‌وگو» کنیم

  • کد خبر : 7323
«گفت‌وگو» کنیم
صحبت کردن، حرف زدن، بحث، مجادله، منازعه، مذاکره، مناظره همه مفاهیمی هستند که با یک اسم واحد یعنی گفت‌وگو از آنها یاد می‌کنیم.

به گزارش ما آنلاین، قربانعلی تنگ شیر، مدرس دانشگاه در یادداشتی به اهمیت موضوع «گفت‌وگو» پرداخته است. او در این یادداشت تاکید می‌کند «باید هم بگوییم، هم بشنویم تا اختلافات را حل کنیم. جایگاه خود را در جامعه بهبود بخشیم و نردبان رشد یکدیگر در جامعه شویم.» در ادامه متن کامل این یادداشت را می‌خوانید.

«فقدان گفت‌وگو در سیاست بین‌المللی، سیاست داخلی، اجتماع، محیط کار و… کاملا مشهود است. اما این فقدان بیشتر از همه در اولین نهادی که فرد در آن قدم می‌گذارد یعنی خانواده آسیب‌زا است فرد در خانواده است که می‌تواند آموزش گفت‌وگو ببیند و آداب آن را یاد بگیرد.

برای سالم کردن ارتباطات سیاسی، اجتماعی و حتی جهانی باید که در ابتدا بتوانیم ارتباطات فردی، خصوصی و ارتباطات خانوادگی را بیاموزیم. ارتباطی که یک سر طیف آن گفت‌وگو است و سر دیگر خشونت‌ورزی. چگونه گفت‌وگو کردن اهمیت دارد. ما  در سال ۱۳۷۷ مرکز جهانی گفت‌وگو در ایران داشتیم که می‌توانست راه‌های گفت‌وگوی صحیح و غیرصحیح را آموزش دهد.

ما در عصر دانش زندگی می‌کنیم. در این دوران دانستن فضیلتی بزرگ است در چنین روزگاری شرط اول دانایی و فروتنی است و به یاد دانستن اینکه ما دانش بسیار اندکی داریم بهتر است زمان زیادی را به پرسیدن و خواندن و شنیدن صرف کنیم.

یک ذهن دانا ذهنی است که همواره قدری بترسد. مبادا دچار (اعتماد به نفس ناشی از جهل شود) و در دره نادانی سقوط نکند. در حال حاضر کشور‌هایی که خوب حرف می‌زنند، خوب زندگی می‌کنند و رفاه بیشتری دارند با پولی که در می‌آورند.  یک گفت‌وگو خوب و مفید برای هر دو طرف برد برد خواهد بود. باید تلاش کرد خوب حرف زد و خوب شنید.

باید هم بگوییم هم بشنویم؛ باید اختلافات را حل کنیم و جایگاه خود را در جامعه بهبود بخشیم و نردبان رشد یکدیگر در جامعه شویم و همدیگر را درک کنیم. همیشه در خانواده و جامعه کنار یکدیگر باشیم و برای یکدیگر وقت بگذاریم.

باید تلاش کرد فرهنگ گفت‌وگو به عنوان بهترین دلیل برای خشونت و ناسازگاری در جامعه معرفی شود و به یک فرهنگ ارزشی محور دیده شود. چون الان با بحران گفت‌وگو روبرو هستیم.

در شرایط فعلی همه ناچاریم که حرف‌های همدیگر را بشنویم و به پذیریم که ممکن است که همه اشتباه کنیم. راز ماندگاری انسان‌ها در تحمل و تاب‌آوری است و دولت‌ها در جوامع انسانی باید تاب‌آوری جامعه را پاسخ دهند و قدر انسان‌های شکیبا و پر غرور را بدانند.»

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://cmmagazine.ir/?p=7323

    نوشته های مشابه

    ثبت دیدگاه