4

طغیانگر آزادی‌خواه

  • کد خبر : 8962
طغیانگر آزادی‌خواه
محمدجواد صحافی، پژوهشگر و منتقد در شماره ۱۵۹ ماهنامه «مدیریت ارتباطات» در مطلبی با عنوان «پرواز به سوی شادی از خلال غم» با نگاهی به فعالیت‌های اجتماعی هنرمندان و بررسی میزان کنشگری آن‌ها در عصر جدید از لزوم آسیب‌شناسی رفتار فعالان حوزه هنر در قبال رخدادهای اجتماعی نوشته است. 

به گزارش ما آنلاین، محمدجواد صحافی، پژوهشگر و منتقد در شماره ۱۵۹ ماهنامه «مدیریت ارتباطات» در مطلبی با عنوان «پرواز به سوی شادی از خلال غم» با نگاهی به فعالیت‌های اجتماعی هنرمندان و بررسی میزان کنشگری آن‌ها در عصر جدید از لزوم آسیب‌شناسی رفتار فعالان حوزه هنر در قبال رخدادهای اجتماعی نوشته است.

در بخشی از متن نوشته شده توسط او چنین می‌خوانیم:

◾️ عارف قزوینی اولین تصنیف‌سازی است که مضامین اجتماعی و افکار سیاسی و انتقاد از اوضاع زمان خود را در لباس شعر و آهنگ کرده و موسیقی را وسیلهٔ نشر و تبلیغ عقاید انقلابی و افکار آزادی‌خواهی خود کرده است.

◾️ او در این مقام صاحب سلیقه و ابتکار مخصوص است. یکی از خواص آهنگ‌های عارف غم و اندوه است که سراسر تصنیف‌های او را فراگرفته و به خوبی نشان می‌دهد که این نغمات آثار یک دلِ افسرده و پژمرده و فکرِ بدبین ناراضی است. این افکار را وضع روزگار در او ایجاد کرده‌ بود.

◾️ عارف قزوینی در سال ۱۲۸۸ با عضویت در حزب دموکرات به طور رسمی و تشکیلاتی وارد مناسبات سیاسی شد و از همان زمان بود که سیر آثار هنری‌اش دچار تحولی عمیق شد. او که اشراف کاملی بر مسائل اجتماعی-سیاسی زمانه خود داشت، تصانیف بسیاری را متناسب با جریانات روز جامعه خود ساخت و انتقادات خود را به شرایط جامعه بیان کرد.

◾️ پس از پایان دوره دوم مجلس شورا در سال ۱۲۹۰، عارف که دل خوشی از نمایندگان نداشت تصنیفی ساخت که می‌توان آن را مهم‌ترین و سیاسی‌ترین تصنیف او دانست:
«هنگام می فصل گل و گشت و چمن شد
دربار بهاری تهی از زاغ و زغن شد
از خون جوانان وطن لاله دمیده
از ماتم سرو قدشان سرو خمیده … »

شماره ۱۵۹ ماهنامه «مدیریت ارتباطات» به مدیرمسئولی امیر عباس تقی‌پور و سردبیری علی ورامینی در ۷۶ صفحه و با قیمت ۱۲۰ هزار تومان منتشر شده است. نسخه چاپی «مدیریت ارتباطات» را می‌توانید از دیجی‌کالا و نسخه دیجیتال آن را از مگیران و طاقچه تهیه کنید و برای اشتراک با ۸۸۳۵۶۰۷۶ تماس بگیرید.

لینک کوتاه : https://cmmagazine.ir/?p=8962
  • نویسنده : محمدجواد صحافی، پژوهشگر و منتقد
  • منبع : شماره ۱۵۹ ماهنامه «مدیریت ارتباطات»

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.